Definitieve overname Franse Pluimveeproducent DUC door Plukon Food Group

Naast de goedkeuring van de mededingingsautoriteit over deze transactie, hebben ook alle grootaandeelhouders van DUC op 31 januari ingestemd met de overname van DUC door Plukon Food Group. Plukon Food Group heeft nu 97,7% van de aandelen in handen en zal middels een squeeze-out procedure 100% eigenaar worden van de overige aandelen.

Peter Poortinga CEO van Plukon Food Group is aangesteld als de nieuwe president directeur van DUC, daarnaast is er een nieuwe raad van bestuur gevormd. Door de samenvoeging is Plukon Food Group in staat verder te groeien in Europa. In totaal zal Plukon Food Group door deze overname doorgroeien naar 20 locaties (met o.a. 10 pluimveeslachterijen en 7 verwerkings- en verpakkingsbedrijven).

Er zal een sterke focus blijven op kwalitatief hoogwaardige, verse producten voor de retail. Daarnaast blijven beiden werken aan nieuwe concepten om het dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren. Het assortiment van DUC zal worden toegevoegd aan het assortiment van Plukon Food Group.

De nieuwe groep zal de bestaande samenwerking met de pluimveehouders van DUC continueren en staat open voor verdere uitbreiding. Daarnaast is er een baangarantie afgegeven van 4 jaar voor 800 DUC medewerkers.

Over Plukon Food Group
Plukon Food Group is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees. De onderneming heeft 13 locaties (8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven) in Nederland, Duitsland en België met een wekelijks slachtvolume van 7 miljoen kippen. De omzet van de groep bedroeg 1,4 miljard euro in 2015. Bij Plukon Food Group werken bijna 4500 mensen.

Over DUC
DUC is in Frankrijk een belangrijke speler op het gebied van gecertificeerd gevogelte. De onderneming is gespecialiseerd in de productie, het slachten, verpakken en vermarkten van pluimveevlees en biedt daarmee een volledig en gevarieerd kip en kalkoen assortiment. DUC heeft 4 productielocaties in Frankrijk en heeft sinds december 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. Het bedrijf heeft een wekelijks slachtvolume van 600 duizend kippen en verwerkt 30 duizend kalkoenen per week. Bij DUC werken ongeveer 800 mensen.

Menu