nieuws

Plukon Food Group op internationale foodbeurs ANUGA/Plukon Food Group sera présent au salon international ANUGA!

Op 7 oktober begint ANUGA waar Plukon Food Group natuurlijk weer te vinden is!

Lees meer
nieuws

CPO Kees van Oers announces departure from Plukon

CPO Kees van Oers has notified the Supervisory Board of Plukon Food Group of his wish to conclude his employment as of 1 February 2018. Kees has been responsible for all of the Group’s purchasing activities for the past 18 years. 

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group verkrijgt meerderheidsbelang in nieuwe slachthuisproject van Wyrebski

Plukon Food Group en de Poolse Wyrebski-familie hebben toestemming gekregen voor deze transactie van de mededingingsautoriteiten. De deal is gisteren officieel gesloten. Met de transactie verwerft Plukon Food Group een meerderheidsbelang in het nieuwe slachthuisproject van Wyrebski. De transactie stelt Plukon Food Group in staat toe te treden in de Poolse markt en zal de positie van Plukon in Europa versterken.

“Een vijfde productieland in Europa”

Peter Poortinga CEO Plukon Food Group: Deze transactie stelt Plukon Food Groep in staat om onze groei in Europa door te zetten en een vijfde productieland in Europa toe te voegen. Ik ben erg blij dat Plukon Food Group en Wyrebski samen een sterke positie in de Poolse pluimveemarkt op zullen bouwen. De twee partijen zullen gezamenlijk een greenfield slachthuis midden in Polen bouwen.

Wyrebski
De Wyrebski-familie produceert hoogwaardige verse en diepvriespluimveeproducten voor de foodservicemarkt, detailhandel, voedingsindustrie onder haar eigen merk en onder private label. De familie is vooral actief op de Poolse en Noordwest-Europese markten.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group investeert versneld 12 miljoen in hoofdvestiging Frankrijk

Plukon Food Group investeert in 2017 versneld 12 mln. euro in de uitbreiding van haar Franse hoofdvestiging in Chailley. Door de investering van 12 mln. euro zal het slachtvolume bijna worden verdubbeld van 400.000 naar 700.000 kuikens in de week.

De productielocatie in Chailley is sinds de recente overname van DUC de hoofdvestiging van Plukon Food Group in Frankrijk. Daarom investeert Plukon Food Group versneld een groot deel van de bij de overname beloofde 20 mln. euro in deze productielocatie. CEO Peter Poortinga zegt hierover: ‘Het is belangrijk deze investering te doen op onze hoofdvestiging in Frankrijk om innovatie en groei te stimuleren.’ Plukon Food Group heeft bij de overname al 802 arbeidscontracten voor 4 jaar gegarandeerd. Met de versnelde investering onderstreept Plukon Food Group nogmaals het belang van de overname van DUC voor de groei van Plukon Food Group in Frankrijk.

De DUC organisatie staat onder leiding van de algemeen directeur Damien Calandre. Samen met het management team van DUC heeft Plukon Food Group hoge verwachting van de uitvoering van haar Franse retail strategie.

Lees meer
nieuws

Plukon Food Group welcomes new Supervisory Board members

The shareholders of the Plukon Food Group have appointed two new members of the Supervisory Board, Mr J.B. Steinemann and Mr C.M.A. van Slingerland, with effect of 16 February 2017. Mr J.B. Steinemann has also been elected as Chairman of the Supervisory Board.

Mr J.B. Steinemann served as a member of the Executive Board and as Chief Operating Officer of Nutreco from 2001 until 2009. From 2009 until 2016, he served as CEO at Barry Callebaut. Today, he serves on different boards and invests in food & agro.

Mr C.M.A. van Slingerland has been nominated by the Works Council of the Plukon Food Group. He has served as HR Director of Royal Numico from 1999 to 2007. As of 2007, he serves as HR Director of Hunter Douglas Europe B.V.

The Executive Board of Plukon Food Group is pleased with the appointment of Mr. J.B. Steinemann and Mr C.M.A. van Slingerland.

About the Plukon Food Group
The Plukon Food Group is one of Europe’s biggest players in the poultry market. The group operates 17 sites (10 poultry slaughterhouses and 7 processing and packaging plants) in the Netherlands, Germany and Belgium, with a weekly slaughter volume of 7.6 million chickens. Its turnover in 2016 was 1.4 billion euros. The Plukon Food Group employs close to 5.000 people.

Lees meer
nieuws

Definitieve overname Franse Pluimveeproducent DUC door Plukon Food Group

Naast de goedkeuring van de mededingingsautoriteit over deze transactie, hebben ook alle grootaandeelhouders van DUC op 31 januari ingestemd met de overname van DUC door Plukon Food Group. Plukon Food Group heeft nu 97,7% van de aandelen in handen en zal middels een squeeze-out procedure 100% eigenaar worden van de overige aandelen.

Lees meer
nieuws

Tevreden met Windstreekstal

Robert Nijkamp is tevreden over zijn Windstreekstal die hij begin oktober 2015 in gebruik nam. „De ventilatie bedien ik momenteel nog handmatig, maar ben ik nu samen met Sommen en Wageningen Universiteit aan het instellen zodat dit straks automatisch gaat”, vertelt Nijkamp. „Maar dat was ook voorzien aangezien ik de allereerste Windstreekstal ooit heb gebouwd.”

Lees meer
nieuws

Geen plofkip meer: ‘nieuwe uitdagingen’ voor Plukon

Pluimveevleesbedrijf Plukon kijkt met vertrouwen naar de toekomst nu bekend is geworden dat de drie grootste supermarkten in Nederland vanaf 2016 geen zogenoemde plofkip meer aanbieden. “We staan voor nieuwe uitdagingen, maar hebben ook een voortrekkersrol in dat soort processen”, zegt marketingmanager Gerda Zijlstra.

Lees meer
nieuws

“Hoog op de poten, dik in de veren”

De grootste supermarkten van Nederland stappen in 2016 over op langzamer groeiende kip. Goed nieuws voor pluimveehouder Pé Roozendaal uit Heerhugowaard. Hij is één van de 70 pluimveehouders van Plukon die de nieuwe kip aan Albert Heijn leveren.

Lees meer
nieuws

Supermarkten gaan in 2016 over op duurzamere kip

Vanaf 2016 ligt er alleen nog langzamer duurzamere kip in de schappen van de grootste supermarkten. Dankzij investeringen van haar pluimveehouders kan Plukon een aanzienlijk deel van de markt kip leveren volgens het Goed Nest Kip concept.

Lees meer
nieuws

Plukon testet Tierwohl-Stall

,,Windstreek’’-Pilotprojekt in Zusammenarbeit mit Albert Heijn und Uni Wageningen. Im Rahmen des ,,Windstreek’’-projektes, einem neuen Aufzuchtkonzept für Masthähnchen, hat Plukon den ersten Biotop-Stall in Betrieb genommen.

Lees meer
nieuws

Opening eerste Windstreekstal

Dierenwelzijn en vermindering milieubelasting gaan hier hand in hand

Vandaag opende de eerste Windstreekstal haar deuren bij het vleeskuikenbedrijf van familie Nijkamp. Windstreek is een innovatief, integraal duurzaam houderijconcept voor vleeskuikens, voortgekomen uit intensieve samenwerking en kennisuitwisseling tussen verschillende partijen binnen de sector. Integraal duurzaam wil zeggen dat er niet alleen rekening wordt gehouden met dierenwelzijn maar ook met milieu en gezondheid en met de landschappelijke inpassing van de stal. Het is een flexibel systeem dat geschikt is voor het houden van gangbare vleeskuikens, Goed Nest Kip en scharrelvleeskuikens. Dit stelt de pluimveehouder in staat om in te spelen op veranderende vragen uit de markt.

Lees meer
nieuws

Eigen laboratorium Plukon breidt uit

Het laboratorium van Plukon in Wezep voert sinds kort ook analyses uit naar antibioticaresistente bacteriën. Ieder jaar doen we daar ruim 300.000 analyses naar voornamelijk voedselveiligheid (bijvoorbeeld Salmonella-onderzoek).

Lees meer
nieuws

Testen moederklok Windstreekstal veelbelovend

De moederklok zorgt in de Windstreekstal voor een beschutte plek voor jonge kuikens, waaronder ze elkaar warm houden. Daardoor hoeft de rest van de stal niet meer verwarmd te worden, en dat scheelt energie.

Lees meer
nieuws

Goed Nest Kip nieuwe naam voor Kip van Morgen

Plukon heeft de Kip van Morgen een andere naam gegeven. Vanaf nu staat het concept bekend als Goed Nest Kip. De nieuwe naam refereert naar de oorspronkelijke slogan van het Plukon-merk Friki: “Kip uit een goed nest!”.

Lees meer
nieuws

Grens 500.000 diervriendelijker gehouden kippen gepasseerd

Plukon Food Group heeft de productiegrens van een half miljoen kippen per week die op een diervriendelijkere wijze worden gehouden bereikt. Hiermee loopt Plukon  voorop in de ontwikkeling van zowel biologische-, scharrel- als ook andere concepten waarbij langzaam groeiende kuikenrassen de basis vormen.

Lees meer
nieuws

Plukon wederom snelste groeier in food

Foodmagazine en Capitalmind publiceren ieder jaar een lijst met de snelstgroeiende bedrijven in de foodsector. Plukon voert voor het tweede jaar op rij deze lijst aan.

Lees meer
video

Terugdringen antibiotica op RTV N-H

In het programma Koopkracht van RTV Noord-Holland is aandacht besteed aan het verminderen van antibiotica binnen de Nederlandse pluimveesector. Namens Plukon werd René Welpelo geïnterviewd. Kijk het programma terug!

Lees meer
nieuws

Plukon verwelkomt nieuwe aandeelhouders

Een consortium bestaande uit Agrifirm. Gilde Buy out Partners (Gilde), De Heus, EW Group en Plukon Food Group’s (Plukon) management kondigt vandaag de intentie aan om samen het nieuwe consortium van aandeelhouders van Plukon te vormen. Deze aankondiging volgt op een review van de aandeelhoudersstructuur van de onderneming die in januari 2015 is aangekondigd.

Lees meer
nieuws

De ‘Kip van Morgen’ een Mercedes zonder ster

Plukon heeft in de in bijlage “Agri & Food” van De Telegraaf gestaan met een artikel over de “De Kip van Morgen”.

Lees meer
nieuws

Plukon koopt boedel Lintor-Verbinnen

Plukon Food Group heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de grond, gebouwen en machines van de eerder failliet gegane bedrijven Lintor en Verbinnen uit het Belgische Olen heeft gekocht.

Lees meer
nieuws

Windstreek-stal wordt gerealiseerd

Windstreek is een grote stap verder naar realisatie. In de SBIR-competitie voor duurzame stallen in het landschap eindigde het Windstreekteam (zie foto) met stip bovenaan in het oordeel van de jury van deskundigen uit wetenschap en bedrijfsleven, waaronder Leo den Hartog van Nutreco, Paul Janssen van VION en Rijksbouwmeester voor het landschap Yttje Feddes.

Lees meer
nieuws

Plukon en Mijwo ronden transactie InterChicken af

NMa geeft goedkeuring aan samenvoeging Plukon retail Nederland en InterChicken Bodegraven. Met ingang van 2 januari 2013 is de samenvoeging van beide bedrijven een feit. De mededingingsautoriteit zag geen belemmering voor de voorgenomen transactie. Ook de ondernemingsraden van de bedrijven hebben hun goedkeuring verleend.

Lees meer
nieuws

Dierenwelzijnsprijs Good Chicken Award voor scharrelkipketen Plukon

Plukon  Food  Group  heeft  donderdag  25  oktober 2012  in  Parijs  de zogenaamde  Good  Chicken  Award  in  ontvangst  mogen nemen.  Deze  prijs  is  door  de Internationale dierenwelzijnsorganisatie  Compassion  in  World  Farming  uitgereikt  aan  Plukon voor haar unieke scharrelkipketen.

Lees meer
nieuws

Overeenkomst samenvoeging Plukon en InterChicken

Plukon Food Group B.V. en Mijwo Beheer B.V. hebben bekend gemaakt dat zij een principe-overeenkomst hebben gesloten voor de samenvoeging van Plukon retail Nederland en InterChicken Bodegraven.

Lees meer
nieuws

Scharrelkipketen Plukon met 20% uitgebreid

Plukon Food Group gaat haar scharrelkipketen verder uitrollen. Hiermee gaat het totale productievolume met zo’n 20% stijgen. Naast de verhoogde consumentenvraag via het supermarktkanaal komt ook de vraag vanuit de industriële klanten goed op gang.

Lees meer
nieuws

Interview Gerda Zijlstra in Foodpersonality

Marketing Manager Gerda Zijlstra is voor Foodpersonality Magazine geïnterviewd over samenwerking in trademarketing.

Lees meer
nieuws

Overeenkomst Plukon en Stolle over samenvoeging

Plukon Royale B.V. en familie Stolle hebben bekend gemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de samenvoeging van Friki Duitsland en de Stolle Groep.

Lees meer
nieuws

Friki-kippenbout beste in Stiftung Warentest

De Stiftung Warentest ,de Duitse consumentenbond, heeft de microbiologische kwaliteit  van Duits kippenvlees onderzocht. Als winnaar kwam de Friki kippenbout uit de test. Dit product was vrij van antibiotica en resistente salmonella bacteriën. Drie andere producten, waaronder FairMast kippenpoten kregen ook het predicaat “goed”.

Lees meer