Biologische kip

Biologische kip

Plukon heeft een eigen biologische-kipketen. In de Belgische Ardennen werken een groot aantal enthousiaste boerenbedrijven mee aan het realiseren van een keten die voldoet aan de strenge eisen die gelden voor de biologische pluimveehouderij.

Biologische kip

Biologisch kippenvlees komt van kippen die in overvloed frisse lucht, daglicht en buitenruimte hebben gehad. Deze kippen worden gevoed met uitsluitend biologisch voer dat is aangepast aan de langzamere groei.

Regels voor biologische kip

Alles wordt in het werk gesteld om een kip een zo natuurlijk mogelijk leven te geven. De productie is minder intensief. De biologische kip krijgt met 4 m² uitloop per dier volop ruimte om zo veel mogelijk kip te zijn.

Biologisch voer

De eisen aan het voer zijn streng. Minimaal 20% van het voer moet op het eigen bedrijf of in de regio geteeld zijn. De granen worden GMO-vrij geproduceerd met strikte regels omtrent het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

Strenge eisen aan het hele proces

Biologische kip heeft drie Beter Leven Sterren van de Dierenbescherming toegekend gekregen en voldoet aan de door de EU en SKAL opgestelde normen voor biologische veehouderij.


Reguliere kip

Reguliere kip is bij uitstek geschikt om efficiënt voer om te zetten in hoogwaardig eiwit.

Goed Nest Kip

De Goed Nest Kip groeit langzaam en er wordt scherp gelet op zijn leefomgeving.

Scharrelkip

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster. Deze kip is een bewuste keuze.

Beter Leven Logo 3 Sterren

Biologische kip krijgt drie Beter Leven Sterren. Het Beter Leven kenmerk is een 3-sterrensysteem van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren hoe diervriendelijker het product. Het kenmerk is op steeds meer verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden.

Lees meer over het Beter Leven kenmerk