Scharrelkip

Scharrelkip

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster gekregen van de Dierenbescherming. Dat maakt deze kip een bewuste keuze.

Voer en leefomstandigheden

De scharrelkippen worden grootgebracht onder goede omstandigheden en groeien langzamer. De overdekte uitloop beslaat circa 25% van de oppervlakte van de stal. De uitloop biedt naast buitenlucht, ook veel (zon)licht. Dat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme.

Scharrelkippen krijgen elke dag 100% plantaardig voer, dat voor meer dan 70% uit granen bestaat. De kippen zijn van een robuuster ras. Dat maakt de smaak van scharrelkip echt onderscheidend: steviger en voller.

De smaak van deze kip is robuuster, malser en voller omdat ze van een langzamer groeiend ras zijn. Scharrelkippen krijgen elke dag 100% plantaardig voer dat voor meer dan 70% uit granen bestaat.

Volop afleiding

De leefomgeving is volop voorzien van materialen om lekker in te kunnen scharrelen. De kippen kunnen gebruik maken van strobalen, schuilplekken en stofbaden.

Strenge eisen aan het hele proces

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één Beter Leven Ster toegekend gekregen en voldoet aan de door de EU opgestelde normen. Om Scharrelkip te mogen leveren wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokker, de broederij, de stal waar de kippen leven, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB normen.


Reguliere kip

Reguliere kip is bij uitstek geschikt om efficiënt voer om te zetten in hoogwaardig eiwit.

Goed Nest Kip

De Goed Nest Kip groeit langzaam en er wordt scherp gelet op zijn leefomgeving.

Biologische kip

Biologische kippen krijgen alleen biologisch voer en buitenruimte en frisse lucht in overvloed.

Beter Leven logo 1 Ster

De Scharrelkip met overdekte uitloop is beloond met één Beter Leven Ster. Het Beter Leven kenmerk is een 3-sterrensysteem van de Dierenbescherming, dat op steeds meer verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden is. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker!

Lees meer over het Beter Leven kenmerk