Peter Poortinga benoemd tot ’Chevalier dans l’Ordre National du Mérite’

Wezep, 30 september 2022

De heer Peter Poortinga, CEO Plukon Food Group, heeft gistermiddag, 29 september 2022, de Franse onderscheiding ‘Chevalier dans l’Ordre national du Mérite’ (Ridder in de Nationale Orde van Verdienste) in ontvangst mogen nemen. Deze onderscheiding werd namens de president van de Franse republiek uitgereikt door Olivier Becht, Minister voor buitenlandse handel en attractiviteit tijdens een receptie op de Franse residentie in Den Haag.

Peter Poortinga ontving deze prestigieuze titel vanwege zijn rol als CEO van de onderneming Plukon Food Group. Sinds de overname van Plukon in 2017 heeft het Franse bedrijf DUC zich hersteld tot een winstgevende organisatie en zijn er een groot aantal Franse banen behouden. 

De Ordre National du Mérite werd in 1963 door Generaal Charles de Gaulle opgericht met als doel militairen en burgers te belonen voor hun diensten verleend aan de Franse natie.

“Het is een eer om deze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Toen Plukon DUC in 2017 overnam verkeerde het bedrijf in financiële moeilijkheden. We hebben veel geïnvesteerd en het productieproces geoptimaliseerd. Te samen met de medewerkers hebben we er voor gezorgd dat DUC weer een rendabel bedrijf is en daarmee hebben we vele banen kunnen behouden. Nu ben ik benoemd tot Chevalier dans l’Ordre National du Mérite. Een geweldige bekroning op de ontwikkelingen die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en daar ben ik ontzettend trots op”, aldus Peter Poortinga. 

Over Plukon Food Group
Plukon Food Group is een innovatieve speler op het gebied van gevogelte, maaltijden, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen in Europa. De onderneming heeft in Nederland 7, in Duitsland 6, België 3, in Polen 1, in Frankrijk 7 en Spanje 4 vestigingen. Er werken in totaal bijna 9,000 medewerkers. De omzet van Plukon was in 2021 circa 2,2 miljard euro.