Goed Nest Kip

Goed Nest Kip

De Goed Nest Kip is een langzaam groeiende kip. Binnen het concept is extra aandacht voor antibioticareductie, verantwoord voer en de leefomgeving van de kippen.

Dierenwelzijn en leefomgeving

Deze kip mag maximaal 50 gram per dag groeien. Op een leeftijd van circa 7 weken is de kip slachtrijp. De kippen hebben beschikking over extra afleidingsmateriaal in de vorm van strobalen. Een lichtschema met een minimaal 6 uur durende donkerperiode zorgt voor voldoende rust en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Antibioticareductie

Binnen dit concept wordt circa 90% van de kippen zonder antibiotica grootgebracht. Wanneer antibiotica wel nodig is, dan wordt het beperkt gebruikt.

Strenge kwaliteitseisen

De Goed Nest Kip wordt gevoed met verantwoord voer. De soja in het voer moet geproduceerd zijn volgens de duurzaamheidscriteria van de RTRS (de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja). Om de Goed Nest Kip te mogen leveren, is voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) verplicht: van de fokkerij, de broederij, de pluimveehouder, de slachterij tot en met de verpakker.

goed nest certificaat

Gerelateerde berichten