Plukon Food Group maakt de overname van Spaanse pluimvee-onderneming Grupo VMR bekend

Wezep-Madrid, 29 januari 2020 – Plukon Food Group B.V. (Plukon) heeft gisteren 100% van de aandelen in Grupo de Gestión Empresarial Avícola VMR, S.L. (VMR) verworven. 

Plukon is vooral bekend als één van Europa’s grootste speler op het gebied van gevogelte en sinds kort ook als gespecialiseerde Nederlandse verwerker van groenten met de op 10 januari aangekondigde overname van Fresh Care Convenience in Dronten. 

Plukon en VMR zijn beide ondernemingen met een sterke focus op kwaliteit en performance. Waarbij Plukon een sterke focus heeft op het leveren aan de retail in haar bestaande productie landen, is VMR met name gespecialiseerd in het leveren van een premium assortiment gevogelte onder het merk Gallus Gallus aan de lokale retail, groothandel en food service. Deze meer traditionele afzetmarkt is nog steeds groot in Spanje en met een eigen distributie opzet is VMR een belangrijke toeleverancier van de diverse verkoopkanalen in Madrid. 

De volledig geïntegreerde groep VMR bestaat enerzijds uit een eigen slachterij met 100% toelevering uit de eigen pluimvee keten met een eigen voerfabriek ten westen van Madrid alsmede een eigen verwerkingsfabriek in Madrid en anderzijds uit een Spaanse 50/50 Joint Venture met de Portugese Grupo Valouro met betrekking tot opfok, vermeerdering en broeden van eendagskuikens 

CEO Peter Poortinga 

“De overname van VMR past bij de Europese ambitie van Plukon om een vooraanstaande speler te worden op het gebied van de productie en het vermarkten van gevogelte in Europa. Met de toevoeging van Spanje als het zesde thuisland heeft Plukon voor zich in Europa een productie- en afzetgebied gecreëerd met ruim 260 miljoen consumenten, bijna 60% van de EU inwoners post-Brexit.” 

Plukon Food Group is een vooraanstaande speler in innovatieve kip- en maaltijdconcepten in Europa. De Groep heeft in Nederland 5, in België 3, in Duitsland 5, in Polen 1 en in Frankrijk 4 productie vestigingen. In de Groep werken in totaal meer dan 5.500 medewerkers. De omzet van Plukon was in 2019 circa 1.8 miljard euro en zal met de beoogde overnames doorgroeien naar 2 miljard euro in 2020. 

Grupo VMR, is een premium speler in de productie en verwerking van kip en kipbereidingen. De afzetmarkten zijn met name lokale retail, groothandel en food services. Met haar eigen unieke distributiekanaal levert VMR dagelijks haar klanten in midden Spanje. In haar productie locaties in Madrid en Cáceres werken in totaal zo’n 550 medewerkers. De omzet van VMR is circa 100 miljoen euro. 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw