Plukon Food Group neemt Franse pluimveeproducent DUC over

Plukon Food Group heeft (via een dochtermaatschappij) overeenstemming bereikt met DUC S.A. over de verwerving van nieuwe aandelen in DUC S.A. Tegelijkertijd is Plukon Food Group overeengekomen de aandelen over te nemen van de grootaandeelhouders van DUC S.A. Na deze transacties zullen 97% van de aandelen DUC S.A. in handen zijn van Plukon Food Group. Het is de intentie van Plukon Food Group de resterende aandelen met een vereenvoudigde procedure hierna over te nemen en de notering van DUC S.A. te beëindigen. De aandelen van DUC S.A. zijn genoteerd aan Euronext Parijs.

CEO Peter Poortinga over de overeenstemming: “De overname van DUC stelt Plukon Food Group in staat om haar retail strategie in Frankrijk als nationale producent verder uit te voeren. De huidige groeiplannen in Frankrijk worden door de overname in belangrijke mate versterkt”.

Plukon Food Group en DUC hebben allebei een sterke focus op kwalitatief hoogwaardige, verse producten voor de retail. Beiden werken aan nieuwe concepten om dierenwelzijn te verbeteren en het antibioticagebruik te reduceren. Het DUC assortiment vult het bestaande assortiment van Plukon Food Group goed aan. De nieuwe groep zal de bestaande samenwerking met de pluimveehouders van DUC continueren en staat open voor verdere uitbreiding.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten.

Over Plukon Food Group
Plukon Food Group is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees. De onderneming heeft 13 locaties (8 pluimveeslachterijen en 5 verwerkings- en verpakkingsbedrijven) in Nederland, Duitsland en België met een wekelijks slachtvolume van 7 miljoen kippen. De omzet van de groep bedroeg 1,4 miljard euro in 2015. Bij Plukon Food Group werken bijna 4500 mensen.

Over DUC
DUC is in Frankrijk een belangrijke speler op het gebied van gecertificeerd gevogelte. De onderneming is gespecialiseerd in de productie, het slachten, verpakken en vermarkten van pluimveevlees en biedt daarmee een volledig en gevarieerd kip en kalkoen assortiment. DUC heeft 4 productielocaties in Frankrijk en heeft sinds december 2007 een kleine productielocatie in Bulgarije. Het bedrijf heeft een wekelijks slachtvolume van 600 duizend kippen en verwerkt 30 duizend kalkoenen per week. Bij DUC werken ongeveer 800 mensen.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw