Over Plukon

Over Plukon

Plukon Food Group staat midden in de maatschappij die vraagt om een evenwichtige balans tussen mens, dier, milieu en winstgevendheid. Wij investeren daarom volop in onze medewerkers, de ontwikkeling van nieuwe en bestaande dierhouderijsystemen, productontwikkeling, voedselveiligheid, procesverbetering en marktanalyses.

Plukon is in Europa één van de grootste spelers op de markt voor pluimveevlees.

Feiten & cijfers

Plukon food group heeft 18 locaties (tien pluimveeslachterijen en acht bewerkings- en verpakkingsfabrieken) in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk, waar wekelijks 9 miljoen kippen worden geslacht. De omzet van het bedrijf, waar meer dan 5000 mensen werkzaam zijn, bedroeg in 2017 1,7 miljard euro.

Historie

Het merk Friki bestaat sinds 1964, ver voordat Plukon Food Group werd opgericht. Plukon levert in zowel Nederland als Duitsland producten aan het retailkanaal onder het merk Friki.

In 1978 fuseerde Friki met het pluimveebedrijf Bekebrede in Barneveld tot de PLUimvee KOmbinatie Nederland. In 2010 werd Plukon Convenience zelfstandig. Zij verkopen gegaarde producten van hoogwaardige kwaliteit aan klanten in het Foodservice- en industriekanaal. Dit onderdeel maakt gebruikt van het merk Friki.

Merken

Plukon Food Group heeft een groot aantal bekende merken in haar portfolio. De meest bekende zijn:

Werken bij Plukon

Ben je geïnteresseerd in een baan bij een dynamisch bedrijf met leuke collega’s en goede arbeidsvoorwaarden?

Bekijk onze vacatures