Over Plukon

De Plukon Food Group is een innovatieve speler in de Europese voedingsindustrie en levert gevogelte, maaltijden en salades, maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen aan toonaangevende Europese foodpartners. Met momenteel 34 vestigingen verspreid over zes landen en werk voor zo’n 9.500 mensen, spelen we een leidende internationale rol in het vertalen van klantbehoeften naar innovatieve producten, concepten en agrarische oplossingen. Plukon produceert gezond en gevarieerd voedsel voor miljoenen Europese inwoners dat betaalbaar, toegankelijk en gemakkelijk te bereiden is. Ons motto is ‘Think Fresh. Act Fresh. Make Fresh.

Het is onze missie om verantwoorde voeding te leveren met duurzaam geproduceerde ingrediënten en met de focus op de langetermijnbehoeften van dieren, het milieu en natuurlijk mensen. Samen met onze retailpartners en foodserviceklanten werken we voortdurend aan innovatieve producten en creëren we vers, gezond en gemakkelijk voedsel.

Feiten en cijfers

Het bedrijf heeft momenteel 30 vestigingen in Europa, waarvan 9 in Nederland, 6 in Duitsland, 3 in België, 1 in Polen, 7 in Frankrijk en 8 in Spanje. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wezep, Nederland. In 2023 realiseerden we een omzet van ongeveer €3,1 miljard.

Onze kernwaarden